Monday, October 26, 2009

Featured Movie of the Week - The Blair Kitch Project

Από την ομάδα OTiNaNAi Productions



Περίληψη :

Θεσσαλονίκη 2000 μ.χ.... Στο δάσος του Σέιχ Σού, μια μάγισσα αναστατώνει τους φιλύσηχους πολίτες. Ο Jack, ο Jim και ο Bob, τρείς θαραλλέοι κυνηγοί μαγισσών αποφασίζουν να την εξοντόσουν. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια που θα καταλήξει σε μια επική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού....




Κάντε
Click στον ακέφαλο πιτσαδόρο για να μεταφερθείτε
στο website της OTiNaNAi Productions και να "κατεβάσετε¨
την ταινία

Credits :

Παραγωγή :
OTiNaNAi Productions
Έτος : 1999-2002
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαϊωάννου & Πάνος Κεχαγιόπουλος
Σενάριο: OTiNaNAi Productions
Μοντάζ/Μιξάζ:
Γιώργος Παπαϊωάννου
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Βαϊνάς, Πάνος Κεχαγιόπουλος, Μπάμπης Κυδωνάκης, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Γιώργος Παπαϊωάννου και Μπάμπης Παπαποστόλου.

Λίγα λόγια για την "ταινία":

Δύο φίλοι και συμφοιτητές στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., ο Δημήτρης Παπαβασιλείου και ο Γιώργος Παπαϊωάννου, αποφάσισαν ένα βράδυ το φθινόπωρο του 1999, να δημιουργήσουν μια ομάδα και να γυρίσουν μια ανεξάρτητη no budget κινηματογραφική ταίνία. Η ιδέα αυτή μεταφέρθηκε σε όλη την παρέα και σιγά σιγά δημιουργήθηκε η OTiNaNAi Productions, μια παρέα φίλων με αγάπη για το σινεμά και την ακατάσχετη τρόμπα. Το "Blair Kitch Project" γυρίστηκε με δύο απλές αναλογικές κάμερες Canon και Sony. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2000. Το μοντάζ εικόνας/ήχου για το πρώτο σχεδόν μισό της ταινίας, είχε γίνει αρχικά με δύο VHS και έναν αναλογικό μίκτη 4 καναλιών. Το DV τότε δεν υπήρχε και οι κάρτες επεξεργασίας video δεν είχαν προσιτές τιμές. Δύο χρόνια μετά και αφού τα γυρίσματα είχαν σταματήσει, ο Γιώργος Παπαϊωάννου απέκτησε μια απο τις πρώτες φθηνές κάρτες για capture αναλογικού video σε digital μορφή. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διορθωθεί το αρχικό μοντάζ στον υπολογιστή, να ολοκληρωθεί η ταινία (με extra γυρίσματα 2 χρόνια μετά τον Σεπτέμβρη του 2002) και να κυκλοφορήσει "χέρι με χέρι" σε μορφή VCD. To 2006 εμφανίστηκε στα ελληνικά torrent site, μαζί με τις υπόλοιπες δημιουργίες της OTiNaNAi Productions ενώ πλέον είναι διαθέσιμο απο το επίσημο website.

1 comment:

  1. Η πλοκή είναι τόσο παράλογα απρόβλεπτη, ώστε καταντά γοητευτική σε βαθμό που κάνει τον θεατή να παραβλέπει την -όχι και τόσο υψηλή- ποιότητα εικόνας και την πρωιμότητα του OTiNaNAi εγχειρήματος..

    Clap clap..

    ReplyDelete